Motto:
Medicii nu greşesc, doar pacienţii ori înţeleg ceva greşit ori reacţionează greşit la un tratament corect!?
(Principiul de bază al medicinei moderne sau în curând)

Monday, June 29, 2009

7) Cate ceva despre alta afectiune ciudata

Numele este "Tinitus", nimica spectaculos sau deosebit. De fapt in spatele acestei denumiri se ascunde o serie intreaga de variante care toate au un factor comun, zgomote ciudate intr-una sau ambele urechi. Care sunt cauzele acestor zgomote pe care doar cel afectat le aude si a caror intensitate si alte particularitati "specialistii" sunt in stare sa le determine apeland la metode din cele mai ciudate de fapt NU stie nimeni, nici specialistii. La fel stau treburile daca un ORL-ist raspunde cinstit la o intrebare referitoare la sansele se a scapa de tinitus, NU exista o terapie cu succeste stiintific si statistic dovedite. Intrebarea ce se pune este DE CE? Poate deoarece NU se tie ce se cauta, se cauta in directii false/gresite sau nu se stie ce se cauta si cum s-ar putea manifesta ce se cauta!? Ce daca aceasta afectiune nici nu este una a urechii (ORL) ci apartine neurologiei sau acelei parti unde are loc trecerea/transmiterea/transformarea informatiei acustice (vibratie mecanica) la receptorul/interpretorul mecano-neurologic care o transmite mai depare spre prelucare creierului sub forma unui impuls nervos. Oare nu se poate compara acest receptor/interpretor care este "defect" si produce la capatul terminatiilor nervoase corespunzatoare un "zgomot de fond/propriu" cu cea ce este cunoscut ca atare in circuite electronice in care se folosesc conductori/componente de slaba calitate sau exista contacte imperfecte care s-ar putea asemui cu zona de trecere de la partea pur mecanica (ORL) la cea neurologica din sistemul uman de percepere al zgomotelor?
Parca asi fi tentat chiar sa declar: Tinitus si ORL corespunde relatiei "vaca si chilotii"!
Ca daca de la intrarea unui amplificator de proasta calitate, cu zgomot propriu mare (Tinitus) se debranseaza microfonul zgomotul propriu al amplificatorului tot se mai aude in difuzoare!? Repararea partii de ORL care corespunde aici microfonului nu aduce nimica.

2 comments:

  1. mama are tinitus..s-a obisnuit.citeodata o surprinde linistea..atunci nu ii tiuie urechile...am auzit ca se poate incerca o usoara remediere prin ascultare de radio sau muzica cu sonorul dat din ce in ce mai incet...

    ReplyDelete
  2. Am si eu si deja de mult am renuntat la il trata cu mijloace conventionale su o fac doar cu mijloace psihice "din dotare" si ca urmare uneori nu il bag de seama.

    ReplyDelete