Motto:
Medicii nu greşesc, doar pacienţii ori înţeleg ceva greşit ori reacţionează greşit la un tratament corect!?
(Principiul de bază al medicinei moderne sau în curând)

Thursday, July 2, 2009

9) Întemeietor de secta vehement!?

Dupa ce ca am fost categorisit de catre unii dintre cititorii acestui blog ca cineva cu tinuta de „fondator de secta“ vreau sa lamuresc cate ceva.

Sunt absolut convins, dar poate iar gresec, ca a cere sa se mearga cat se poate de adanc in cautarea de cauze, mai adanc decat se poate foarte usor constata ca se face la ora actuala in mod curent, a unor cauze care determina o serie aproape interminabila de lucruri mai mult decat neplacute NU este tinuta de fondator de secta. Ca cei carora le este adresata intrebarea/provocarea se simt atacati e alta chestie si vine doar sa confirme NU caracterul de fondator de secta a celui care pune intrebarea ci faptul ca intrebarea/constatarea este mai mult decat justificata.
Vorba care spune ca “adevarul supara pe om” este inca foarte valabila.
Tinuta sectara de prost gust au, de exemplu, aceia care trimit unui om afectat in perioade grele ale vietii sale diverse E-Mailuri cu cele mai nastrusnice atasamente de foarte prost gust si de cea mai joasa speta bigot mistica, acelea care de obicei se incheie in acelasi mod:
Trimite acest mesaj la . . . persoane si se va intampla. . . , la . . .persoane si se va intampla . . .. Daca nu il trimiti mai departe in xy minute. . .
Asta este marsavie josnica, de prost gust si cu caracter de secta, sa profiti de starea momentana nefavorabila a cuiva pentru a il determina sa faca unele chestii cel putin ciudate, de a il convinge de ceva, de a il atrage undeva. Acesta este un mod tipic de a lucra al unei secte sau al unui intemeietor de secta si nici de cum analizarea analitic critica a unei situatii.

Alte voci s-au gasit sa vorbeasca in acelasi context despre vehementa!? Ma intreb daca cel ce a folosit acest cuvant stie ce inseamna acesta! Pentru lamuriri suplimentare vezi Vehementa

De cand a pune in mod deschis, spontan si direct o intrebare sau a exprima o constatare facuta tot asa, spontan, are de a face cu vehementa? Gasesc a fi josnic si parsiv sa se procedeze ca in caracterizarile de persoane ale serviciilor de personal din Germania si din alte parti in care se spun despre cel in cauza cele mai rele lucruri laudandu-l, aparent. Este lipsa si slabiciune totala de caracter, necinste si lipsa de coloana vertebrala, frica de adevar, lasitate, prefacatorie. Este totul MINCIUNA. Gasesc cinsitit sa spun ca cel care a furat este hot, ca cel care a inselat este trisor, ca cel care bea prea des si prea mult este alcoolic, ca cel care nu se inghesiue sa munceasca si nu le are cu punctualitatea este lenes, ca cel care alearga dupa femei este fustangiu, cel ce are mari lacune in cunostinte si pregatirea profesionala este necalificat. Toate astea NU sunt jigniri, sunt adevaruri. De foarte multe ori adevarul este/suna a fi dur pentru cel caruia i se spune si de acea este apreciat a fi si exprimat in mod vehement. Trebuie sa ii menajam pe cei cu “calitati” de genul enumerat? De ce? Ca sa le cream o falsa imagine despre ei insisi, imagine pe care mult prea repede o adopta si si-o insusesc cu cea mai mare convingere ca fiind reala si apoi se cer a fi tratati ca atare? Trebuie sa laudam trantorii necalificati?
A spune adevarului pe nume NU inseamna vehementa!
Acest posting parca totusi asi zice ca este un pic vehement. Nu?

No comments:

Post a Comment