Motto:
Medicii nu greşesc, doar pacienţii ori înţeleg ceva greşit ori reacţionează greşit la un tratament corect!?
(Principiul de bază al medicinei moderne sau în curând)

Thursday, June 11, 2009

1) Leucemia in medicina moderna

De o vreme incoace acest subiect ma preocupa in mod cu totul deosebit deoarece "o am", leucemia!? Nu a fost o constatare prea fericita dar . . .NU am avut de ales.

Dupa o prima banuiala a urmat constatre/diagnosticare, serii intregi de consultatii, investigatii, analize, certitudinea corectitudinii diagnosticului.

Ca faza intermediara niste discutii explicative de clarificare a situatiei si a ce si cum urmeaza a fi facut. Pana aici nu pot spune nimica rau la adresa personalului medical, nimica, ci doar "jos palaria".

Dupa discutia lamuritoare avuta cu medicul sef al sectiei de specialitate a unei clinici de undeva din Germania s-a nascut cam brusc, subit, de-o data si instantaneu in mine o interbare!?

De ce se "trateaza" o manifestare si nu cauza? Cum pot motiva, justifica aceasta intrebare?

Asa.

Mi s-a spus ca leucemia este o imbolnavire care se manifesta prin anomalii ale tabloului sangvin. Aceste anomalii se datoreaza unei structuri si functionari defectuoase a maduvei osoase si din acest motiv aceasta este tratata, atacata, in cursul tratamentului, a chemoterapiei.

Mi s-a explicat ca in cursul acestui tratament se ajunge in starea de a mai avea un mic rest de maduva din care urmeaza a se regenera maduva osoasa noua si ca se spera ca aceasta sa fie sanatoasa!? Se spera!? . . .

Din toate cele ce mi s-au spus pot doar trage concluzia cum ca se trateaza cu veselie o manifestare a unei imbolnaviri, cea primara, despre care nici NU se vorbeste. De ce? Poate deoarece NU se conoaste? Ca asi zice eu ca poate ar fi indicat sa se trateze cea ce determina modificarea structurii maduvei osoase si a modului ei de functionare mult mai de graba decat luptand impotriva maduvei osoase modificate ca structura si cu functionare defectuoasa care este doar cauzatoarea unui tablou sangvin defectuos ca urmare a faptului ca este ea insasi o victima a unei alte afectiuni, cea primara si de fapt responsabila pentru imbolnavire, adevarata imbolnavire. Mai indraznesc sa presupun ca in functie de tipul acestei imbolnaviri primare care se pare si este posibil sa nu aibe o forma unica este si modul exact de manifestare in tabloul sangvin datorita modificarii corespunzatoare a structurii si functionarii maduvei osoase.

In capul meu lucrurile au loc cam asa:

Ceva provoaca o imbolnavire care se manifesta prin acea ca structura maduvei osoase si modul ei de functionare se schimba si ca urmare se poate constata un tablou sangvin modificat, o varianta de leucemie.

Ce duce la imbolnavirea intr-un anume fel a maduvei osoase?

Oare nu ar trebui sa tratam asta?


No comments:

Post a Comment